IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Hennessey Venom F5 развива 1817 к.с.

Тестовете на кандидата за най-бърз сериен автомобил стартират до края на годината

Официално: Hennessey Venom F5 развива 1817 к.с.

Тунинг-компанията Hennessey Performance представи собственината си хиперкола, с която ще атакува световния рекорд за скорост сред серийните автомобили. Всъщност, моделът Venom F5 беше показан още през 2017 г., но едва сега американците разкриха пълните му технически характеристики.

Оказва се, че за двете години от премиерата на модела неговият двигател е бил енапълно преработен. Моторът V8 с обем 6,6 литра и две турбини развива 1817 к.с. и 1617 Нм въртящ момент. По този начин Venom F5 превъзхожда френската хиперкола Bugatti Chiron, която държи (макар и неофициално) рекорда за скорост. Нейната мощност е 1600 к.с.

Venom F5

Основателят на компанията Джон Хенеси разкри, че инженерите са променили почти всички основни компоненти на мотора. Те са заменени с по-леки детайли. Двигателят е получил уникална конструкция на колектора, благодарение на която е поставена охладителна система между главите на цилиндрите. Благодарение на нея се намалява температурата на въздуха от турбокомпресора при неговото влизане в горивната камера. Така се увеличава плътността на самия въздух и се подобрява ефективността. 

Използването на тази технология помага за повишаване на въртящия момент, който е достъпен в широк диапазон - от 2000 до 8000 об/мин. Теглото на самия автомобил е 1360 кг., като в Hennessey са убедени, че машината им ще развие над 482 км/ч. Колко точно обаче ще вдигне Venom F5, ще се разбере по-късно тази година, когато стартират и тестовете на хиперколата.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Motor1

0 от 500