IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поне 1,6 милиона долара за кабрио с 1600 конски сили

Hennessey ще произведе 24 купета Venom F5 до края на 2020 година

Поне 1,6 милиона долара за кабрио с 1600 конски сили

Американската компания Hennessey обяви началото на производството на суперкупето Venom F5 и потвърди възможността да произвежда и открита версия на автомобила с мощност 1600 конски сили.

Купето от фиброкарбон е дело на Delta Motorsport и от компанията обясниха, че калъпът е бил заложен във вариант „открит роудстър и купе с хардтоп”.
На практика роудстър версията ще се различава от купето по липсата на покрив над главите на пасажерите, всичко останало остава без променя.

С оглед на лимитираната производствена серия на Venom F5 – само 24 коли и сериозният интерес към модела, то появата на откритата версия Roadster е по-скоро въпрос на време отколкото на някакво решение.

Със сигурност обаче цената на откритата версия ще е по-висока. Базовата цена на купето Venom F5 е 1,6 милиона долара, а от Hennessey обявиха, че евентуалното производството на роудстъра ще стартира най-рано през 2021, тъй като до края на 2020 компанията ще се занимава с купе версията.

Все още няма потвърждение какъв ще е моторът на открития вариант на F5, но едва ли може да очакваме, че той ще получи нещо по-различно от V8 мотора с две турбини и 1600 конски сили.

0 от 500