IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Duster е най-продаваният кросоувър в Европа

Румънският модел отстъпва единствено на VW Golf през август

Dacia Duster е най-продаваният кросоувър в Европа

За първи път в историята си Dacia Duster успя да се изкачи на второ място в класацията на най-продаваните автомобили в Европа. Това показват резултатите на агенция JATO Dynamics за месец август, според които румънският модел вече е №1 по продажби сред SUV-моделите на Стария континент.

В общото класиране лидерът си остава същият - Volkswagen Golf. Неговият резултат за август е 26 411, като се отчита спад от 26%. Той най-вероятно се дължи на предстоящото излизане на новото поколение на модела. На второ място е Duster с 19 451 продажби (увеличение с 10,8%), а на трето е Volkswagen T-Roc - 18 262 (+27,8%).

Отлично се справя и още един модел на Dacia - Sandero, от който през август в Европа са продадени 17 764 единици (+2,5%). Място в Топ 5 намира и Volkswagen Polo с 16 692 продажби (-21,2%).

В първата десетка за миналия месец попадат още Renault Clio (16 498 продажби), Skoda Octavia (15 997), Volkswagen Tiguan (14 665 ), Opel/Vauxhall Corsa (14 301) и Renault Captur (13 526).

Снимка: Dacia  

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    потърси DUSTER в този сайт и ще го видиш ;)
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #10 я сега провери колко струва един дъстър с нормално оборудване и дори без 4х4 - тук някой писа в Аутомедията - над 40 бона. Така, сега да се върнем на технически неграмотният човек който ще си купи Дъстър, даже май беше без 4х4 за над 40 бона при останалите опции на пазара... ? коментар?
  • #9
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Глупости ( преди 4 години )
    Кой нормален човек ще даде 50 бона за тоя нужни?
  • #8
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Phantom ( преди 4 години )
    Чета компетентните ви коментари и се убеждавам че простотията е най-голямото наказание в БГ.Затова ще продължавате карате дърти дизеляци дето през седмица са в сервиза, ще се смеете на европейците и беднотията им, ще оплювате Дачия и други "кашони" които незнайно как се продават - защото от простотията спасение няма - тя е до живот
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Геле ( преди 4 години )
    Големи баровци станахте. Чак и акъл на европейците давате какво да карат.
  • #6
    5 rate up comment 12 rate down comment
    отСиднейАв$тралия ( преди 4 години )
    Dacia Duster е най-продаваният кросоувър в Европа----а Европа знае ли за това? Пффф кви са тия неуДачий бее, тука си караме големите коли доволно и никой не ще е чувал за нуДачия само за бушменските страни....Айде поздрави от най райския край на Планетата ни, утре уикенда ще поразходя и аз моя автоматик доволно
  • #5
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До коментиралите 2 и 3 ,в Америка ще карат и БеЛаз-и и Катерпилари защотот смучат от целия свят и живеят на кредити,които нямата изплащане и от децата,внуци,правнуци и т.н. Когато разполагаш с ограничени финансови средства,защото трябва да си платиш на САЩ и НАТО да те пазят от измислени врагове,така ще е.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пълни глупости в Европа за 2016та средната цена на новите коли за 5те най-големи пазара е 27500евро а за САЩ средната цена на новите купувани коли е 36200долара през 2018та което е 33К евро тоест разликата не е толкова голяма като се има предвид и че в Европа горивата са на двойни цени което има значение за купуваните модели
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Американците имат много пари, жевеят в огромни къщи, карат големи и мощни коли.А Европейците точно обратното. Нямат пари, масово са на социални помощи, живеят в малки жилища, често под наем и карат най скапаните коли малолитражки, Абсолютната ширпотреба. Коли много от които дори не се продават в САЩ защото никой няма да ги купи там.
  • #2
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    По това може да се разбере реално в каква мизерия живеят Европейците. До това ни доведе комунистическия ЕС. Най продаваната кола да е Дачия. Точно както навремето при СССР сега Дачията е Ладата на ЕС. А в същото време Американците продължават да си купуват все по големи и скъпи коли и отново водят света във технологиите. Тесла вече 10 години има пълна доминация на пазара на електрически коли. Нямат стигане.По това може да разбере колко е изостанала Европа.