IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai се съюзи с ирландци за автономни автомобили

Общата инвестиция на двете компании е за около 4 млрд. долара

Hyundai се съюзи с ирландци за автономни автомобили

Южнокрейският автомобилен производител Hyundai Motor Company ще инвестира 1,6 млрд. долара в предприятие за създаване на технологии за автономно управление. В разработката на системите ще участва и ирландската фирма Aptiv, която е специализирана в производството на авточасти.

В съвместното предприятие, което ще бъде базирано в Бостън, ще бъдат произвеждани системи на автономно движение от ниво 4 и 5. Тестовете на системите трябва да започнат следващата година в Азия, Европа и САЩ, а осигуряването на достъпа на технологията до автопаркове и автомобилни производители се очаква да стане факт през 2022 г.

Hyundai ще вложи и други 400 млн. долара за изследвания, разработки и достъп до интелектуална собственост. От друга страна Aptiv ще предложат свои съществуващи проекти, както и близо 700 специалисти. Общата инвестиция от двете компании ще бъде общо за около 4 млрд. долара.

Решението на компаниите е ключово за конкурентноспособността им в сферата, след като други големи автомобилни производители вече имат преднина в подобни програми. Не е изключено на по-късен етап в съюза между Aptiv и Hyundai да се присъединят още членове.

0 от 500