IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как дрифти Tesla Model S

За да стане това, трябва да се деактивират някои системи (ВИДЕО)

Вижте как дрифти Tesla Model S

Неведнъж сме виждали как електрическите автомобили на Tesla ускоряват до 100 км/ч, оставяйки след себе си почти всеки друг мощен автомобил. Това определено е доста яко, но само едно нещо липсва, за да бъде пълна картината - дрифт.

Tesla дрифт

Всъщност, никак не е лесно да накараш модел на американската компания да дрифти. Това се дължи на набора от системи за сигурност, които, така да се каже задържат потенциала на автомобила и запазват неговата управляемост в предвидими и безопасни граници.

Tesla дрифт

Значи, всички тези системи трябва да бъдат изключени. От YouTube канала DragTimes демонстрират как може да се направи това. След няколко манипулации по настройките, автомобилът "се рестартира" и всички електронни помощници, включително системата за аварийно спиране, системата за стабилизация, системата за рекуперативно спиране и тракшън контролът са деактивирани. Колата е готова за дрифт.

Разбира се, това не е безопасно, особено като се има предвид, че за такива операции не е необходимо да си хакер. Това е само последователност от действия, която открива уязвимост в модела. Разбира се, компанията ще поправи тази вратичка възможно най-скоро със следващата актуализация на системата. Но какво се случва, докато този проблем все още не е решен, може да видите в клипа с този конкретен Tesla Model S P100D.

0 от 500