IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia зарадва любителите на дрифта със специален Stinger (ВИДЕО)

Версията GTS излиза в ограничена серия от 800 бройки

Kia зарадва любителите на дрифта със специален Stinger (ВИДЕО)

Компанията Kia представи на автосалона в Ню Йорк специална версия Stinger GTS, предназначена за любителите на дрифта. Автомобилът ще излезе в серия от 800 бройки, като главната му особеност е новата система за задвижване на четирите колела с механично блокиране на задната ос. Тя може да прехвърля до 100% от тягата на задните колела.

Kia Stinger GTS

Системата се казва D-AWD, като се отличава от стандартната трансмисия по настройките, които трябва да намалят разликата в поведението между автомобила със задно предаване и версията с 4х4 Stinger GT. При движение на режим Comfort на задната ос се прехвърля до 60% от тягата, а при Sport този показател достига 80%. Новият режим  Drift позволява прехвърляне на 100% от въртящия момент на задна ос, като се запазва предавката, на която се движи колата.

Kia Stinger GTS

Освен това, при Kia Stinger GTS са променени настройките на 8-степенната автоматична скоростна кутия, както и алгоритмите на работа на системата ESP и на кормилното управление. Версията GTS може да бъде поръчана и със задно предаване, но в случая тя ще се отличава от стандартния GT само по външния си вид.

Вариантът Stinger GTS е достъпен само с 3,3-литровия V6 мотор, развиващ 370 к.с. и 510 Нм, съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Системата D-AWD не оказва никакво влияние на показателите на двигателя. 

Kia Stinger GTS

Kia Stinger GTS ще се предлага само в оранжев цвят - Federation, с детайли от карбон и салон от алкантара. В оборудването на лифтбека влизат панорамен покрив, аудиосистема Harman/Kardon с мощност 720 вата и безкабелно зарядно за смартфони.

Заслугата за появата на този автомобил е на Алберт Бирман - бивш шеф на М-подразделението на BMW, който преди години премина на работа в Hyundai, като наскоро оглави отдела за нови разработки на концерна Hyundai-KIa. Цената на GTS стартира от 44 000 долара.

Снимки и видео: Kia

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Да определяш състава, по името е доста... незряло, ама поне звъчиш убедително - няма да си купя Kia, само заради теб! :D
  • #4
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Японеца ( преди 4 години )
    Де австралия създадена от Англичани де дръпнати недоразумения.Само болен азиатец може да краде отвсякъде.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 4 години )
    Киа - хищна птица от Австралия.
  • #2
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Японец ( преди 4 години )
    Кия мия нищо си нестава от тия.Кой за бога може да кръсти кола Кия уат да ф.к куче не бих кръстил така какво е това Кия име на фирма произвеждаща надуваеми се.с кукли ли?
  • #1
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Американеца ( преди 4 години )
    Дръпнатите са създадени да копират белият човек.Га Камаро 1968 е правело бърнаут в Южна Корея са се занимавали с тъкаческа дейност и са се придвижвали с рикши