IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Диагностика на автомобила вече отнема само 4 секунди

Иновационната система е дело на компания, занимаваща се с откриването на бомби (ВИДЕО)

Диагностика на автомобила вече отнема само 4 секунди

Малката израелска компания UVeye създаде интелигентна система за диагностика на автомобилите, която съкращава процеса до 4 секунди. Производителите, доставчиците, дилърите, застрахователните компании, както и компаниите за отдаване на коли под наем със сигурност ще бъдат силно заинтересовани от технологията на компанията, създадена едва преди две години.

"Всичко започна със система за контрол на контрабандата и откриването на бомби", обяснява Амир Хевер, изпълнителен директор на UVeye. По думите му, системата, базирана на изкуствен интелект, може да провери напълно движеща се кола само за 3-4 секунди за евентуални течове, както и за вдлъбнатини или дефекти с размер от едва 0,08 инча (0,20 см).

Хевер твърди, че в момента компанията работи с Daimler, Toyota, Volvo, Skoda и други автомобилни производители за разработване на системата за монтажни линии, за зоните за разтоварване и за дилърските центрове. Той посочва, че от 2017 г. UVeye е събрала 35 милиона долара инвестиционен капитал и планира да присъства на технологични събития като World Summit AI в Амстердам в началото на октомври и CES в Лас Вегас през януари следващата година.

Сравнително малката компания с около 100 служители предлага три системи, които могат да се използват поотделно или заедно: Artemis (гуми), Atlas (каросерия) и Helios (долната част на каросерията).

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Има ли намесени ,..... не ми я хвалете тая система! Пак някаква шашма са направили...
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    чувал съм че в Израел има фирми на които плащаш да ти направят истинска диагностика на колата, която включва подобни неща. Казват, че тези фирми откриват чудеса за които и собственика не знае. Дано някой ден има и тук такива.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    нулеви продажби ще имат дилърите в автосалоните ако бъде закупена системата автомобили претърпели птп се продават в дилърски центрове но клиента дори и представа си няма какво купува
  • #2
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Представям си го това внедрено в някои бг ГТП пункт - влиза първия *** с "нов внос" golf, системата сканира за 4 сек и моментално се самозапалва от пренатоварване.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    яко... *** как в България вносителите ще замазват положението като дойдат очукани новите коли с автовоза?