fallback

Още един производител оставя европейците без дизели

Honda обяви спиране на продажбите коли с този вид гориво през 2021 г.

Компанията Honda Motor Co Ltd официално обяви, че от 2021 г. няма да предлага дизелови автомобили на пазарите в Европа, тъй като ще насочи усилия към разработката на модели с електрически силови агрегати, съобщава агенция Reuters.

Решението на японците е част от новата стратегия, която предвижда компанията да електрифицира всички свои европейски автомобили до 2025 г. Този план е крачка към постигане на дългосрочната цел, която е през 2030 г. поне 2/3 от продажбите на нови коли на бранда да се падат на електромобилите.

Всъщност, Honda е поредният автомобилен производител, който започва постепенно отказване от двигателите с вътрешно горене за сметка на електрически силовия агрегати. Само преди дни концернът Daimler обяви, че прекратява разработката на нови ДВГ, тъй като се насочва към електрически технологии и разработка на акумулатори за електромобили.

По-рано подобни планове обявиха концернът Volkswagen, шведската компания Volvo, както и още някои производители.

Снимка: Honda

fallback
  • #7
    Дам ( преди 4 години )
    И аз съм на мнение, че Хонда никога, даже в ДНК-то им не са имали интерес към дизелочите.
  • #6
    минаващ ( преди 4 години )
    Докато карам камион, ще си карам колата Астра 1,7 TD. Майната им на акумулаторни батерии, бензиностанции и пр.изпразни джобове мошеници.
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    Те по принцип никога не са искали да правят дизели и до последно отказваха да правят. Пазарат в Европа обаче на нафтовите печки толкова се разрастна, че и те се принудиха да разработят такъв. За първи път направиха дизел и удариха в земята всички останали уж с традиции в правенето им. после направиха втори дизел, който също е един от най-добрите и ефективни на пазара. Най-големият производител на ДВГ в света определено знае как се правят нещата. Поздравления за решението! Не на дизелите в света!
  • #4
    Бай Оня ( преди 4 години )
    Плъховете първи напускат кораба....О..аха се голям страх олелел както винаги Конда кога и какво са направили със сърце????Кога някой чу Хонда да кажат НЕ ние ще направим еди си как не както всички останали страхливци.Там е тя на кучето опашката между краката когато се страхува!!!!
  • #3
    Zdravko306XSI ( преди 4 години )
    Праз голям. Аз карам Рено dci
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    "Оо нее!" - Никой в Европа
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Браво!
fallback
Последни