IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla не издържа подготовката за рекорда

Тримоторният Model S се повреди по време на тестовете на "Нюрбургринг" (ВИДЕО)

Tesla не издържа подготовката за рекорда

През последната седммица екипът на Tesla се готви да атакува официалния рекорд за серийни електромобили на "Нюрбургринг", като вече се появи информация, че Model S е успял да подобри постижението на Porsche Taycan с 19 секунди. 

Американците обаче имат още по-амбициозна цел и тя е при официалната атака на рекорда, да свалят още 15 секунди от постигнато време 7 минути и 22 секунди. За целта два прототипа въртят обиколки на Северната дъга, като се предполагаше, че през настоящия уикенд пистата ще бъде затворена за около 30 минути, в които Tesla ше направи опита си за рекорд.

Единият автомобил обаче явно не издържа на натоварванията, става ясно от публикуваното в TouTube видео. На него се вижда, как спрелият насред трасето електромобил се качва на камион на "Пътна помощ", който се отправя към боксовете.

От компанията обявиха, че временно спират опитите за атака на рекорда и ще се върнат на "Нюрбургринг" след месец. Вероятно причината за това, че само единият прототип - този, който се повреди, е във варианта с 3 електромотора (версия P100D+ Plaid ). И в Tesla просто не разполагат с друг прототип, който може да даде такова време.

Снимка и видео: Motor1

0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 18 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    БМВ и Ягуар явно са докарали всичките модели които тестват в момента на Нюрбургринг точно в този уийкенд ;))). Жалко. Наистина щеше да е интересно какво време могат да постигнат от Тесла. Това не им пречи да са 5 години пред германците като технологии на батериите и задвижване. И да браво на германците този път ;)))
  • #1
    36 rate up comment 12 rate down comment
    Мой ( преди 4 години )
    Тия са пълен смях