IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota инвестира 391 млн. долара в завода за пикапи в Тексас

Партньорът на компанията - производителят на оборудване Aisin, също ще отдели подобна сума

Toyota инвестира 391 млн. долара в завода за пикапи в Тексас

Японският производител Toyota обяви намерението си да вложи 391 млн. долара в завода за пикапи в Сан Антонио. Инвестицията е част от плана на марката да осигури около 13 млрд. долара в дейността си в САЩ до 2021 г.

Компанията посочва, че част от сумата ще бъде използвана за въвеждането на нови технологии в производство, както и за внедряването на различни модели. Заедно с това ще се цели прив.ичането на допълнително работници, както и тяхното обучение. Основната причина за голлмата инвестиция обаче си остава засиления интерес към моделите на марката.

В същото време партньорът на Toyota - компанията Aisin AW, специализирана в производството на автомобилни системи и компоненти, също ще инвестира около 400 млн. долара в предприятие в Тексас. То ще осигури 900 работни места, което би трябвало да допринесе за по-добро сътрудничество между САЩ и Япония.

Към момента в завода на Toyota се произвеждат моделите Tacoma и Tundra, а най-вероятно следващата Tundra също ще бъде сглобявана именно в Сан Антонио.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    непромит мозък ( преди 4 години )
    тойота влиза в сервиз само за смяна на масла и филтри, а останалите все са за остовен ремонт. представям си феновете на електричките как ще живеят по градовете като им спрат тока за няколко дни! а що се отнася до климата, има цикли и те не зависят нито от двг нито от емисии.
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ВАГи, гледай си селската марка и не се обаждай от обора за другите, че си смешен! Точно Тойота отделя ннай-големите суми за екологични возила в света, докато Фолк с Ваген продължава да прави поръчкови "проучвания" "доказващи", че дизела е по-екологичен от електричките. Чети съседната статия селски и стига с тази твоя интелектуална диа-рия, че вече смърди!