IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички работници на General Motors обявиха стачка

Над 46 000 служители на концерна спряха работа поне за 10 часа

Всички работници на General Motors обявиха стачка

Повече от 46 000 служители на концерна General Motors прекратиха работа тази сутрин и напуснаха работните си места. Местният профсъюз започна преговори с ръководството на производителя, съобщават медиите в САЩ.

GM има сериозно проблеми със синдикатите и с асоциацията на работниците в автомобилната промишленост. През уикенда тя обяви за предстоящата стачка, като тя беше определена като "последното средство в преговорите с ръководството".

GM

Причината за спирането на работа е желанието на профсъюзите за увеличение на заплатите, социалните придобивки и на работните места в САЩ. Последното предложение от ръководството на GM е от събота вечерта, но представителите на асоциацията го отхвърлиха и обявиха, че разминаванията по основните въпроси са "огромни".

От GM тази сутрин заявиха официално, че са направили ново предложение за увеличаване на заплатите. Прекъсването на работа за 10 часа ще струва на американския концерн минимум 50 млн. долара.

Снимки: GM

0 от 500