IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM отново ще "убие" Chevrolet Camaro

Не коментираме спекулации, отсича американският концерн

GM отново ще

Американският концерн General Motors може да спре производството на масълкара Chevrolet Camaro. Такава информация започна да се появява в специализираните автомобилни медии. Пояснява се, че бранд мениджмънтът не вижда перспективи за следващото поколение на модела след 2023 г.

В самия GM, коментирайки създалата се ситуация, заявиха, че компанията няма да "се занимава със спекулации". В същото време концернът припомни за анонсираните актуализации, които ще се появят в гамата на Camaro тази есен. Всички те са фокусирани върху исканията на клиентите и правят управлението на автомобила по-приятно.

Например, новият модел LT1 ще предложи на клиентите мощността на V8 двигателя с дизайна и достъпността на модификацията LT. На свой ред, носителят на няколко престижни награди - SS версията, ще получи нов преден панел от концепта Camaro Shock.

Chevrolet Camaro

Този коментар на GM, разбира се, е интересен, но нищо конкретно не се казва за бъдещия жизнен цикъл на Camaro. Съдейки по последните продажби, перспективите за модела са доста мрачни: от пускането на шестото поколение Camaro през 2016 г. интересът на купувачите е намалял. Миналата година дилърите успяха да продадат по-малко от 51 000 бройки. Експертите твърдят, че тази година е най-лошата от 2009 г., когато Camaro беше възроден. Първите три месеца на 2019 г. не променят радикално тази тенденция.

До края на настоящата година маркетинговият отдел на GM вероятно ще трябва внимателно да проучи търсенето на модел. Ако продажбите пълзят нагоре, Camaro го очаква ново поколение. В противен случай обаче, прогнозите на експертите ще се сбъднат.

Снимки: Chevrolet

0 от 500