IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault готви най-евтиния електрически кросоувър за Европа

Бъдещият модел ще струва само 10 000 евро и ще излезе през 2024 г.

Renault готви най-евтиния електрически кросоувър за Европа

Френският производител Renault се готви да запази пазарния си дял в Европа и след масовата електрификация, която предстои в следващите години. За целта компанията работи върху напълно нов кросоувър на ток, който в базовата си версия ще струва 10 000 евро.

"Не всеки може да си позволи тези суми, които в момента производителите искат за своите електромобили. Всички се стремят да пускат модели в най-високия ценови сегмент и забравят най-важното - електрическият транспорт трябва да бъде достъпен", заяви пред журналисти генералният директор на компания Тиери Болор.

Renault

Той отказа да разкрие каквито и да е подробности за електромобила, но все пак уточни, че срокът за появата му на пазара, който в Renault са си поставили, е 5 години. Бъдещият кросоувър на ток ще бъде изграден на нова платфома, която ще се използва и за други модели на марката, както и за електрическите коли на Dacia.

Снимки: Renault

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До коментар 6 може и още как,това на снимката е рено за Индия,като се прави там,цената е в пъти по-ниска и да се премине същият модел на ток не е проблем,защото е заложено доколкото четох,така,че не е невъзможно да се стигне до тази и около нея цена.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А батерията включена ли е в цената, или пак под наем?
  • #5
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тази цена е нереална! 10 000 за електричка и китайците не могат да докарат. Няма начин просто. Изхвърлят се и са пуснали фабриката за лъжите, както правят ВАГ. Ами нали и двете са полудържавни фабрики та явно е нормално щом държавата е зад гърба ти да правиш каквото си искаш.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В Дания не зная как е, но в Германия е пълно с електрички частни автомобили. Само на моята улица където живея има хора купили си Тесла 2 бр., Лийф, Зое и БМВ и3. Улицата е около км.дълга само къщи има и се виждат колите, като ги зареждат. Повечето къщи са с фотоволтаици на покривите и електроенергията е безплатна в по-голямата си част и е чиста. Преференции за електрички няма, но въпреки това хората ги купуват. Отделно няколко хибрида на Тойота виждам и една Хонда Джаз хибрид.
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    васо ( преди 4 години )
    Нашата фирма продава рено, всъщност е най големия дилър в Дания и освен кметства,разни домашни патронажи, фирми за споделено ползване, единици са тези , дето си купуват ел.коли.Това важи и за останалите марки електрокари.Имаше отначало бум на теслите, и скоро свърши, като разбраха как са се прекарали.Ако не са разните префренции, никой няма и да се напъне, не знам как ги правят тези планове за продажби.
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    рено.БъГъ ( преди 4 години )
    Насааам народе! Който купи 2 рена за по 10000, получава и 1 дачия за тъщата!
  • #1
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Ама това ... ( преди 4 години )
    кола ше да е или рено?