IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault пуска нов компактен кросоувър

Бюджетният модел с кодовото име HBC ще се базира на модулната платформа CMF-A +

Renault пуска нов компактен кросоувър

Малко след като пусна модела Triber на пазара в Индия, Renault започна работа по следващия си бюджетен продукт - нов компактен кросоувър, с кодово име HBC. Той обаче ще бъде глобален, а дебютът му е насрочен за следващите месеци, съобщават западните медии.

Новият кросоувър ще бъде създаден върху глобалната модулна платформа на Renault-Nissan - CMF-A +, която също така е в основата на Triber. Renault HBC ще бъде дълъг по-малко от четири метра и се очаква да се появи в дилърската мрежа в края на 2020 г. или началото на 2021 г.

За да има конкурентна цена, новият компактен кросоувър Renault HBC ще взаимства детайли от Triber и от други автомобили на френската марка. Очаква се моделът да има подобен на Triber приборен панел, както и други елементи от интериора.

Renault Triber

Под капака на Renault HBC вероятно ще бъде монтиран 1,0-литров двигател, също заимстван от Triber, но Renault ще предложи и агрегат с турбо. Като трансмисия ще се предлагат 5-степенна ръчна скоростна кутия или автоматична със същия брой предавки.

В допълнение към HBC, Renault подготвя и компактен седан с кодово име LBA, който ще бъде представен на световните пазари малко по-късно.

0 от 500