IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault представи новия Captur

Кросоувърът ще получи и хибриден агрегат

Renault представи новия Captur

Френското участие на салона във Франкфурт е повече от скромно - марките Citroen и Peugeot не пристигнаха, а Renault докара само един автомобил, но той е особено важен за компанията.

Това е второто поколение на кросоувъра Captur, което изглежда далеч по-интересно от предшественика си. Моделът е получил фирмената оптика със светодиоди, каросерия в два цвята (80% от продажбите на предишното поколение бяха именно в този вариант), агресивна предница и други впечатляващи дизайнерски решения.

Renault Captur

Клиентите ще трябва да оценят и вместителността на салота - дължината на моела е увеличена от 4122 на 4229 мм, а разстоянието между двете оси е нараснало с 33 мм и вече е 2693 мм. Всичко това се отразило и на обема на багажника, който побира 536 литра - с 81 литра повече от предшественика.

Промените в размерите се дължат на новата платформа, която използва Captur. Моделът е изграден на шасито - CMF-B (то е в основата и на новото Clio), като отпред окачването е McPherson, а отзад - на греда. Задвижването е само към предната ос.

Renault Captur

Напълно новият интериор предлага 18 комбинаци на цветове, както и централна консола на "два етажа", при която има отделение за поставяне на малки вещи. Оборудването е по-богато, като вече има сензорен дисплей, два варинта на мултимедията, подгряване на волана, активен круиз-контрол, камера за кръгово наблюдение Bose и др.

Базовият агрегат за модела е 3-цилиндров турбомотор с обем 1,0 литра и мощност 100 к.с., като той е съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия. Следват 1,3 TCe (4 цилиндъра, 130 или 150 к.с.) и дизелов 1,5 (95 или 115 к.с.), за които се предлагат 6-степенна механика или 7-степенна роботизирана с два съединителя. Догодина ще излезе и хибриден вариант.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Renault

0 от 500