IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz удиви света с луксозен седан на ток

Концептуалният EQS показва каква ще е бъдещата електрическа S-Class

Mercedes-Benz удиви света с луксозен седан на ток

Най-важната премиера на Mercedes-Benz на автосалона във Франкфурт е на концептуалния модел модел Vision EQS. С него германската компания показва какво бъдеще очаква флагмана на марката S-Class, като то не изглежда толкова далечно.

Луксозният седан се задвижва от два електромотора - по един на всяка ос и батерия, вградена в пода на автомобила. Съвкупната мощност на силовия агрегат е 476 к.с., като от компанията обещават пробег от 700 км с едно зареждане. Пълненето на 80% от акумулатора ще отнема само 20 минути.

Mercedes-Benz Vision EQS

Още по-впечатляващ е дизайнът на Vision EQS. Светещата линия започва от решетката на радиатора и фаровете, като достига да задните светлина и така визуално разделя каросерията на автомобила на две части, като горната е в черен цвят и сякаш плува над сребристата отдолу.

В черната решетка на радиатора са поставени 940 (!) отделни светодиода на 188 платки, а главните фарове са триизмерни. В задната част на автомобила са интегрирани трилъчеви звездички (аналог с емблемата на Mercedes-Benz), като те се състоят от 229 светодиода.

Mercedes-Benz Vision EQS

Интериорът не подхожда на сериен модел, но поне има волан и педали. От Mercedes-Benz подчeртават, че идеята е да се запази участие на водача в управлението, затова всички спомагателни системи са от трето ниво на автономност. Освен това, оформлението на салона трябва да навява асоциации с луксозни яхти, като са целта са използвани специални материали.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500