IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW направи специално 7-Series за арабски шейхове

Цената на тази модификация надхвърля 250 000 долара

BMW направи специално 7-Series за арабски шейхове

Богатите жители на Близкия Изток са известни с желанието си за показност и лукс, като от това се възползват и автомобилните производители. Именно за подобни клиенти е и това BMW M760Li xDrive, което е едно от най-скъпите (а защо не и най-скъпото) в конфигуратора на баварския производител.

Лимузината се предлага в шоу-рума BMW Abu Dhabi Motors, като е наистина уникална. Версията M760Li xDrive е единственият автомобил на марката с 12-цилиндров двигател, като е напълно възможно е и да е последният такъв, тъй като баварците те горят от желание на адаптират този мотор към новите екологични стандарти.

BMW M760Li xDrive

Автомобилът е максимално оборудван. Той е в екзотичния цвят Atlantis Blue, който е комбиниран с голям брой гланцови елементи. Има още 20-цолови джанти, адаптивна лазерна оптика, както и лого М и V12, които подчертават характера на седана.

Луксозният салон включва специална кожа Smoke White, която се оценява на 4000 долара. Отзад са поставени специални седалки с допълнителни екстри, обединени в пакета Executive Lounge Seating Package с цена 5700 долара. Има и акустична система Bower & Wilkins Diamond Surround, струваща още 3400 долара.

BMW M760Li xDrive
BMW M760Li xDrive

Не се съобщава дали автомобилът е направен по поръчка на клиент или инициативата е на дилъра. Цената на този автомобил от 250 000 долара едва ли ще стресне купувачите и той  съвсем скоро ще стане собственост на някой петролен шейх.

Снимки: BMW Abu Dhabi Motors

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Арабски шейхове - дрън-дрън. По-скоро добър дубайски зъболекар
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 4 години )
    Тук въпроса не е дали ти трябва и дали е функционално, а: Другите го имат, значи трябва да го имаме и ние. Иначе изоставаме и край.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    777 ( преди 4 години )
    Много са ми интересни с тези монитори за седящите отзад. Като, че ли шейха ще живее със семейството си в автомобила, и децата му да има къде да си играят. А и като изключим Саудитска Арабия, другите държавици там са толкова малки, че няма къде да пътуваш повече от час с автомобил.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Deko ( преди 4 години )
    Според мен този автомобил е по-скоро за китайския пазар, защото в Близкия Изток карат или от луксозните Ролс-Ройси или супер спортни автомобили. Разбира се, че ще има кушувачи и там, но няма да са много