IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari разкри суперколата F8 Spider

Италианците определят автомобила като приемник на 488 Spider

Ferrari разкри суперколата F8 Spider

Преди около половин година Ferari представи купето F8 Tributo, а сега дойде време и за премиерата на неговото версия със свалящ се покрив. Двата автомобила са разработвани едновременно, но в компанията предпочитат да ги броят не като една суперкола в два варианта, а като различни модели.

Основната разлика при Ferrari F8 Spider е твърдият покрив, който се прибира за 14 секунди при скорост зо 45 км/ч. Напълно преработена е и задната част на суперколата, където се е появил нов капак на отсека на двигателя, както и ново антикрило.

Ferrari F8 Tributo

Във Ferrari определят F8 Spider като идеологически приемник на модела 488 Spider, като новият автомобил е с 20 кг. по-лек. В същото време той тежи с 20 кг. повече от хардкорната версия 488 Pista Spider. Освен това, новата конструкция на каросерията е позволила подобрение на аеродинамиката с 10%.

"Спайдърът" е получил същия 3,9-литров V8 двигател, който се поставя и на купето F8 Tributo. Моторът развива 720 к.с. при 8000 об/мин и 770 Нм, достъпни още през  3250 об/мин. 


Още снимки - вижте в галерията.

От компанията твърдят, че добавянето на 50 к.с. в сравнение с мощността на мотора на 488 Spider е постигнато с използването на технически решения от автомобилния спорт. Агрегатът е получи нова горивна система, редица титаниеви елементи и нови изпускателни колектори.

Снимки: Ferrari

0 от 500