IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini реши с какво ще се бори с VW ID.3

Британците възраждат името Traveller за нов семеен миниван

Mini реши с какво ще се бори с VW ID.3

Компанията Mini смята да вдъхне живот на губещия популярност сегмент на компактните миниванове, като предложи на клиентите си практичен автомобил. Той ще носи името Traveller и ще стане наследник на BMW i3. 

Новото Mini MPV ще бъде ориентирано към любителите на семейни автомобили. Тези клиенти търсят по-универсални коли, които се различават от сегашните Clubman и Countryman. За основа на новия миниван, заради който ще бъде възродено името Traveller (на долната снимка е моделът с това име, който марката предлагаше преди половин век), ще послужи платформата FAAR на компанията-майка BMW. 

Mini Traveller

Моделът ще се предлата с традиционни двигатели с вътрешно горене, с хибридни агрегати и в изцяло електрическа версия Traveller SE. С нея в Mini смятат да се конкурират с Volkswagen ID 3. Модификацията на ток ще наследи BMW i3, като ще предлага пробег с едно зареждане на батериите от над 400 км

Пускането на Traveller се вписва идеално в концепцията на марката, която предвижда работа в дне основни направления - създаването на автомобили на платформата FAAR и на модели, разработени съвместно с Great Wall. Производството на бъдещите коли на Mini ще бъде съсредоточено в 3 завода - в Холандия, Китай и Великобритания, а част от оборудването ще се прави в предприятията в Индия, Тайланд и Малайзия.

Снимки: Carsweek 

0 от 500