IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-черното BMW изглежда феноменално и в движение

Версията X6 Vantablack ще бъде показана пред публика във Франкфурт (ВИДЕО)

Най-черното BMW изглежда феноменално и в движение

По-рано миналия месец компанията BMW представи версия на крос-купето X6, боядисана в уникален черен цвят. Автомобилът ще бъде показан пред публика на автосалона във Франкфурт следващата седмица, но вече беше заснет по време на движение.

Действително, машината прави невероятно впечатление, като те се дължи на технологията Vantablack. Тя представлява специална боя, разработена за космонавтиката. Името Vantablack се е наложило като марка за цяла гама от суперчерни покрития, а BMW X6 е първият автомобил на планетата, който е боядисан с тази техология.

Името идва от вертикално подреден тръбен наномасив (Vertically Aligned Nano Tube Array) от въглерод. Всяка от въглеродните нанотръбички е с дължина от 14 до 50 микрометъра и с диаметър 20 нанометра, което я прави 5000 пъти по-тънка от човешки косъм. На площ от 1 квадратен сантиметър могат да бъдат разположени 1 млрд. нанотръбички от въглерод. Падащата върху тази система от тръбички светлина не се отразява, а се превръща в топлина.

Засега от BMW не коментират имат ли намерение на пуснат поне в лимитирана серия подобен X6, но ако се съди по реакциите в интернет, много фенове на марката биха се заинтересували от подобен автомобил.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хубаво са го боядисали, но кочинякът си остава кочиняк.
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До бмв ( преди 4 години )
    Магарцедесите и част от Алдитата са с такива джендърски светлини. Сега и баварците повличат крак след тях, което никак не ме радва, като мъж. Жените и джендовете сигурно ги харесват, но не и мъжете...
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Изобщо не ми допада този цвят...
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    нЕкъв ( преди 4 години )
    ти ще пукнат от жега с тва черно
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    БМВ ( преди 4 години )
    Анонимен тва което си го написал се отнася за магарцидесите те са джендърскии женствени
  • #2
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Задните светлини изглеждат много грозно! До кога с тези завъртулки и джендърска линия не знам! Прилича на китайска играчка и тези кюнци хич не стоят и те добре. Линийте трябва да излъчват мъжественост, сила и агресия, а не такива заоблени женствени форми. Явно джендърската мода я има сред колите. Аман вече!
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    около 150 к евро е цената на технологията на покритието