IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го най-мощното Lamborghini в историята

Хибридът Sian развива 819 к.с., а скоростта му е ограничена на 350 км/ч

Ето го най-мощното Lamborghini в историята

Компанията Lamborghini показа най-мощния си модел, който ще излезе в серийно производство и ще се предлага на пазара. Той е хибрид, който ще носи името Sian.

Както се предполагаше, суперколата е създадена по мотиви на концепта Terzo Millennio, представен от италианския производител преди няколко години. На един от европейските диалекти Sian означава "Мълния" и точно това име отразява характера и същността на автомобила.

Lamborghini Sian

Lamborghini Sian се задвижва от силов агрегат, в чиято основа е фирменият 6,5-литров V12 двигател. Той обаче е с 15 к.с. по-мощен отколкото на Lamborghini Aventador SVJ, като развива 785 к.с. Това е постагнато благодарение на поставяне на клапани от титан.

Моторът работи с 48-волтова електричека система, която добавя още 34 к.с. към мощността. Така Sian развива 819 к.с. и съответно става най-мощното серийно Lamborghini в историята. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,8 секунди (колкото при Aventador), а максималната скорост е ограничена по електронен път на 350 кч/ч.

Lamborghini Sian

Вместо традиционните литиево-йонни батерии в конструкцията на Sian са използвани суперкондензатори, които са поставени между двете места и двигателя. Те се зареждат по-бързо и съответно по-бързо подават енергия. Благодарение на специално разработена система за рекуперация при интензивно спиране суперкондензаторите могат да възстановяват почти цялата изразходена до момента енергия. В същото време те са 3 пъти по-леки от батерия с аналогичен капацитет.

Lamborghini Sian

С помощта на новата технология Sian може да се движи и само на електричество в дадени моменти - например, при паркиране. Така намиращите с в близост за суперколата хора няма да бъдат плашени от рева на изпускателната система, а в същото време моторът ще бъде предаден от евентуално прегряване. 

Върху аеродинамичните елементи на суперколата ясно се вижда и числото 63. В случая, то има двойно предназначение, тъй като посочва годината на основаване на компанията Automobili Lamborghini - 1963 г. Толкова ще бъдат и произведените бройки от Sian, а ако цифрите се разменят се разбира и цената на автомобила - 3,6 млн. долара, като в нея не влизат опциите и различните програми за персонализация.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Lamborghini

0 от 500