IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и новият хибрид на Lamborghini

Моделът ще дебютира във Франкфурт и най-вероятно ще се казва Sian

Ето го и новият хибрид на Lamborghini

В интернет се появи изображение на първата хибридна суперкола на Lamborghini. Автомобилът, който досега беше известен под вътрешно-фирменото обозначение  LB48H, е получил името Sian. 

За хибридното Lambo не се знае почти нищо. Външността на суперколата се определя като еволюция на дизайна на Aventador с елементи на концепта Terzo Millennio, за когото напомнят Y-образните фарове. Освен това, на картинката може да се забележи и интегрирано числото 63 - годината на основаване на Lamborghini.

По предварителна информация, силовият агрегат на хибрида ще се състои от 6,5-литров V12 и няколко електромотора, зареждани от 48-волтова мрежа. Сумарната мощност ще надхвъля 1000 к.с., като вместо традиционните батерии италианците отново ще използват суперкондензатори.

Тази технология дебютира при концепта Lamborghini Terzo Millennio, показан през 2017 г. Суперкондензаторите са интегрирани в структурана на каросерията, която е направена от въглеродни нишки със специални нанотръби, които запълват всички пукнатини, причинени от одраскване или ожулване.

Снимка: The Supercar Blog

0 от 500