IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo S90/V90 получава технология от Формула 1

Шведите вече тестват обновения модел с хибридна система

Volvo S90/V90 получава технология от Формула 1

Три години след дебюта на моделите Volvo S90/V90 шведският производител се готви за тяхното обновяване. Прототип на фейслифт-версията беше заснет по време на тестове, като промените във външния вид са минимални, но не и тези под капака, съобщава Carscoops.

Автомобилът ще получи нов хибриден агрегат с вграден стартер-генератор (мек хибрид), който ще позволи намаляването на разхода на гориво с около 15% в смесен цикъл. Използването на електрически стартер-генератор ще добави 14 к.с. и 40 Нм към мощността на агрегата. 

Акумулаторната батерия ще се зарежда с енергия, изработена при спирането, благодарение на системата за рекуперация на кинетичната енергия (KERS), която сега се използва от болидите във Формула 1. Съответно седанът и комбито ще получат и нови имена. Вместо сегашните T за бензинови и D за дизелови модели, те ще носят буквата B.

Промените в екстериора на седана и комбито ще бъдат подобни на тези, които претърпя големият кросоувър Volvo - XC90. Това означава, че двата модела ще получат нови брони и леко модифицирани фарове. 

Премиерата на обновените Volvo S90 и V90 ще се състои до края на годината, а продажбите им ще стартират в началото на 2020 г.

Снимка: Carscoops

0 от 500