fallback

SEAT показа първия си хибрид

Спортният кросоувър Tarraco FR PHEV развива 245 к.с.

Компанията SEAt показа първи си хибриден модел и това се оказа всъдеходът със спортен характер Seat Tarraco FR PHEV. 

Именно в абревиатурата на модела е шифрована и неговата същност. Под FR се разбира спортен имидж, като за него помагат 19- и 20-цоловите джанти, както и новата решетка на радиатора. В салона са поставени спортни седалки и кожен волан. Педалите са от алуминий, има и мултимедийна система с 9,2-инчов екран.

Що се касае до силовия агрегат, то тя е позната от други модели на концерна  Volkswagen (като Skoda Superb, например) и се състои от 1,4-литров турбомотор и електрически двигател, които са комбинирани с 6-стеенна роботизирана скоростна кутия. 

При Tarraco мощността е 245 к.с. и 400 нм, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 7,4 секунди. Това прави хибридната версия най-бърза в семейството на модела, тъй като традиционният вариант с дизелов двигател със 190 к.с. се нуждае от 8 секунди.

Акумулаторът с капацитет 13 кВт/ч позволява само на ток да се изминат до 50 км. Батерията е поставена под задните седалки и това е причината хибридната версия на  Seat Tarraco да не получи система за задвижване на четирите колела.

В SEAT планират пускането и на версии FR за бензиновите и дизелови модификации на модела. А хибридният вариант ще дебютира пред публика на автосалона във Франкфурт през октомври.

Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: SEAT

fallback
fallback
Последни