IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как Китай се бори с нелегалните таксита

Близо 200 автомобила бяха унищожени от властите

Ето как Китай се бори с нелегалните таксита

Наказателна акция за унищожаването на 180 таксита, чиито собственици нямат разрешително за такава работа беше проведена в Китай. Колите бяха смачкани напълно от тежка строителна техника, предава агенция "Синхуа".

Под "пресата" бяха изпратени автомобили, които незаконно са боядисани в жът цвят и се използват от частници. В страната е забранена препродажбата на коли от службите за таксита, а който наруши този закон, е заплашен от сурово наказание. Той остава без кола, без шофьорска книжка и трябва да плати сериозна глоба.

Китай таксита

Според правилата, такси-услуги могат да извършват единствено фирми, които разполагат с нужния сертификат. При това строго са регламентирани не само цвета и опознавателните знаци на автомобила, но и униформата на неговия водач.

Подобни мерки взимат и във Филипините, където се борят с вкараните контрабандно в страната автомобила. През 2018 г. властите са унищожили 60 коли, някои от които много луксозни, на обща стойност 5,5 млн. долара.

Снимки: Синхуа

 

0 от 500