fallback

Volkswagen Passat GTE получи по-голям пробег на ток

Хибридната версия на модела вече ще изминава до 56 км

Компанията Volkswagen обяви излизането на нова версия на Passat GTE Plug-In Hybrid , която е получила по-мощна батерия и съответно по-голям пробег само на електричество.

Обновеният Passat GTE, моделна година 2020, вече ще може да изминава до 56 км само на ток, като това се дълги на новата акумулаторна батерия. Тя е с 31% по-мощна - 13 кВт/ч (старата еще с 9). Самият силов агрегат не е сериозно модифициран, като в него влиза 1,4-литров бензинов TSI двигател със 156 к.с. и електромотор със 113 к.с.

Сумарната мощност на задвижващата система достига 215 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Скоростната кутия, както и досега, е 6-степенна автоматична с двоен съединител.

За Passat GTE 2020 е разработена система с 3 режима на движение (по-рано те бяха 5) - хибриден, при който заедно работят двата двигателя, ЕV, който е практически безшумен и разчита само на електрическо задвижване, и GTE, при който динамиката се подобрява и прави автомобила по-спортен. При последния електромоторът усилва мощността на двигателя при скорост над 140 км/ч.

Снимки: Volkswagen

fallback
  • #11
    Eee ( преди 4 години )
    За 76 хил. бих си взел новата Хонда црв хибридче с 2.0 двигател 180 к. с. и електромотор с още 80 к. с. и 50-60 км пробег на ток
  • #10
    Haho ( преди 4 години )
    Тъкмо ще им намалее разхода на маслото на тия Tsi-ки.
  • #9
    анонимен ( преди 4 години )
    55km е предостатъчно за дневен пробег в града на повечеко хора - да отидат на работа, да се върнат и да напазаруват ако се налага. И не е фатално ако се наложи някой път да запали бензиновият мотор. Ако цената наистина почва от 76-77к лв. не е толкова зле.
  • #8
    анонимен ( преди 4 години )
    55км на ток си е прилично но цената е висока може би прекалено много екстри са сложили и има 1 ниво на оборудване за сравнение хибридната Ц-класа е 2К евро повече но предлага 50% повече мощност
  • #7
    Х ( преди 4 години )
    Пълен ***.Хибрида е подържаш ел.двигател и двг в едно като тва 56 км на ток е смешно.Кло.зет!
  • #6
    primorack ( преди 4 години )
    В сайта на volkswagen за БГ цената почва от 76 850 лв, което не е чак толкова зле.
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    #4 може би защото: 1) пасата е около два пъти по-обемен 2) не зависиш от електрозареждащата мрежа - за да ходиш в други страни примерно 3) в БГ вероятно ще е и по-евтин този модел (или поне си мисля така) и 4) не живея в Германия?
  • #4
    Родна реч... ( преди 4 години )
    "...като това се дълГи на новата ...", "...31% по-мощна - 13 кВт/ч (старата ЕЩЕ с 9)."Автора е бързал и не е успял да провери за грешки.
  • #3
    дас ис вас ( преди 4 години )
    Бая бих се замислил за 2-тонно комби с 1.4 двигател и 50 км на ток, емиии..... НЕ!
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Добра оферта - хем елекричка за града, хем комби с независимост над 500км като се наложи..
fallback
Последни