IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицейските коли на Запад все повече заприличват на дъга

Причината е подкрепа за прайдовете на хора с различна сексуална ориентация

Полицейските коли на Запад все повече заприличват на дъга

Полицейските автомобили със символика на прайдовете на хората с различна сексуална ориентация, които се провеждат на много места в Европа и Америка, стават все повече и повече. И това не е някаква шега, а тенденция, която се забелязва все по-често.

Само преди дни полицията в Любек (Германия) официално съобщи, че по улиците на града вече ще патрулира автомобил с дъга на капака. Целта е с него да се покаже подкрепата на предстоящия през този уикенд гей-прайд. "Това е възможност обществото да разбере, че ние се грижим за безопасността на всички - без значение от сексуалната им ориентация или половата им идентичност", обявиха от местното полицейско управление.

полицейски коли

По-рано този месец подобно изявление направи и главният комисар на полицията в Ирландия - Дрю Харис, който представи автомобил в подобно разкраска: "Очакваме с нетърпение прайда в Дъблин и за целта сме "гримирали" така колите си. Обществото ни се отличава с голяма многообразие и затова е важна да се знае, че нашата Гарда (така се нарича полицията в Ирландия) служи на всички".

И докато в Европа тези прайдове (гей-паради) набират скорост през последните години, то в САЩ те се провеждат от близо половин век. Всичко започва с така наречените Стоунвилски бунтове от 1969 г., при които представители на гей-обществото оказват съпротива на полицията. А сега сама тя украсява своите коли в цветовете на дъгата, за да подкрепи тези прайдове.


Още снимки - вижте в галерията.

 

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 5 rate down comment
    браво! ( преди 4 години )
    Супер!
  • #8
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А после ченгетата се обиждат, когато ги наречеш ..раси.
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    blackbox ( преди 4 години )
    ЕТО КАК СЕ ТИРАЖИРАТ ФАЛШИВИ НОВИНИ - ЧРЕЗ ЗАГЛАВИЯТА!обобщението в заглавието е 100%-ова лъжа. това, че за времето на прайд събитието няколко полицейски коли се брандират съвсем не може да се оформи в извод, че "Полицейските коли на Запад все повече заприличват на дъга". лъжа и манипулация - жълтокафява журнаГлистика!
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нормално - полиция която не може да опази собственото си население от безчинствата на пришълците какво друго и остава да прави
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Dog16 ( преди 4 години )
    А после се сърдя когато на стадиона се скандира: Ушев ***.....ст!Отвратително е това, хората зорлем станаха хомофоби.
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Мислещ ( преди 4 години )
    Пълни безсмислици в статията.Аз съм за паради на семейните двойки и то всеки месец съставени от МЪЖ и ЖЕНА и деца около тях.Това е мнозинството,това е нормално!!!
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    tboy ( преди 4 години )
    Не знам, до кога демокрацията ще се ръководи от малцинство.? Моите права, че не желая афиширането, защо биват потъпквани....? Политици, артисти, журналисти, имат най-голям брой хомосексуални връзки, затова ли ни се налага и това мислене!? Защо мюсюлманите се приема за грях, и тях ги подкрепят, че не трябва да се афишира.. А в Европа на християните, което също е грях, тогава говорят за расизъм!?... Светът е станал Содом и Гомор....
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Четох го в четвъртък ( преди 4 години )
    Е не спряхте да преписнате от авто вести.Иначе лоши били руснаците.Да живи и здрави, че без тях, какво ще публикувате.
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Х ( преди 4 години )
    За прайд парада се подготвят