IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи луксозен бус с 10 места

Миниванът със задно задвижване получи името Majesty

Toyota представи луксозен бус с 10 места

Компанията Toyota представи новия си миниван с 10 места, който е поучил името Majesty и всъщност представлява луксозна модификация на модела Hiace - с богато оборудване и скъпи материали в интериора.

В йерархията на Toyota новият модел ще се настани между стандартния Hiace и премиум-минивана  Alphard. При това Majesty е с цял метър по-дълъг от Alphard, а на външен вид се различава по хромираната решетка на радиатора, другите брони и светодиодната оптика.

Toyota Majesty

Още в базовото ниво на оборудване на модела влизат 9 въздушни възглавници, климатроник, круиз-контрол, две луксозни кресла с електрическо регулиране, поставки за чаши и за крака.

За разлика от стандартния Hiace, където се залага на практични материали, салонът на Majesty разполага с дървени елементи, кожени седалки и скъп килим на пода. Новият миниван може да вози до 10 човека, но за дълги пътувания са пригодени само 3 реда седалки. Последни две места са в багажника и не са особено комфортни.

Toyota Majesty

Като конструкция новият модел се отличава от стандартни Hiace по задното окачване, което е с пружини. Задвижващият агрегат обаче е същият - 2,8-литров турбодизел  1GD-FTV, който развива 163 к.с. и 420 Нм, като е съчетан с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Задвижването е към задната ос. 

Засега Toyota Majesty се предлага единствено в Тайланд, като цената на минивана стартира от 53 800 долара.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Toyota

 

0 от 500