IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-успешният модел в света също стана жертва на кросоувър

Toyota ще прави SUV вместо Corolla в новия си американски завод

Най-успешният модел в света също стана жертва на кросоувър

Компанията Toyota планира да произвежда напълно нов SUV в завода си в Хънствил (щата Алабама), който се изгражда съвместно с Mazda. Очакваше се, че в предприятието Mazda Toyota Manufacturing USA (MTMUS) ще се сглобява най-успешният автомобил в историята - Toyota Corolla.

Според изявлението на компанията, заводът ще бъде използван за "производството на напълнов нов и все още непреставен всъдеход". А отказът от Corolla беше обяснен с "непрекъснато променящите се изисквания на пазара и повишаване на търсенето на леки товарни коли и на всъдеходи".

Toyota - SUV

Новият кросоувър на Toyota вероятно ще представлява серийна версия на някой от представени наскоро концептуални модели -  FT-4X или FT-AC (на снимките). Известно е само, че новият модел е разработен от нулата, като ще се присъедини към CH-R, RAV4, Highlander, 4Runner, Sequoia и Land Cruiser в гамата на марката. Производството му ще стартира през 2021 г.

Що се касае до Mazda, ръководството на марката също предвижда да произвежда кросоувър в завода в Хънтсвил. Това ще бъде модел, който все още не е представен на пазара в Америка - най-вероятно компактният CX-30. Той беше показан през миналата година, като се предвижда да се предлага в цял свят. Автомобилът ще излезе на пазарите догодина, докато строителството на MTMUS ще приключи през 2021 г.

Снимки: Toyota

0 от 500