IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce се сбогува с най-успешния си модел

Специалната серия Ghost Zenith е най-луксозната кола в историята на марката

Rolls-Royce се сбогува с най-успешния си модел

Жизненият цикъл на второто поколение на Rolls-Royce Ghost е към края си и британската компания реши да зарадва колекционерите със специална версия на модела - Zenith. Тя беше определена като "най-луксозния автомобил в историята на марката".

Всъщност, компанията действа по проверена рецепта, тъй като през 2016 г. постъпи по същия начин с модела си Phantom. Неговата серия Zenith се превърна в един от най-търсените от колекционерите съвременни автомобили на Rolls-Royce. Сега излиза и подобен вариант на Ghost, от който ще бъдат произведени само 50 бройки.

Rolls-Royce Ghost Zenith

Всички коли от серията се предлагат с безпрецедентно ниво на персонализация и с декор, разказващ цялата историята на модела. Салонът на Ghost е със специални инкрустации и гравирани елементи на централната консола по мотиви на инженерните чертежи на концептуалния модел 200EX, който беше показан още през 2009 г. в Женева.

Автомобилът е получил и фигурка Spirit of Ecstasy, на която е гравирано името на модела. Всяка от машините има оригинално лого, разположено на централната консола. Вътрешната част на вратите също са със специално осветление, което преминава през перфорирана кожа.

Rolls-Royce Ghost Zenith

Задните седалки са в стила на оригиналния  Solver Ghost от 1907 г., а таванът на лимузината е получил "звездно небе" с падаща звезда, като за създаването на този елемент са използвани точно 1300 светодиодни елементи.

Под капака на автомобила е поставен V12 двигател с обем 6,6 литра, който развива мощност от 570 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч при седана отнема 4,9 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Rolls-Royce 

0 от 500