IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar променя дефиницията за автомобил

Според британския производител определението за кола в речниците е остаряло

Jaguar променя дефиницията за автомобил

Jaguar иска да промени дефиницията за думата "автомобил" в речниците. Представителите на британската марка вече се свързаха с издателите на един от най-уважаваните езикови източници за англоезичния свят - Оксфордския речник (Oxford English Dictionary), с молба да се направят корекции.

Според Оксфордския речник, който определя основите на английския език, автомобилът е "пътно превозно средство, задвижвано от двигател (обикновено с вътрешно горене) и предназначен да транспортира шофьор и малък брой пътници, като обикновено има две предни и две задни колела; използва се за лични и търговски цели, както и за развлекателни цели".

Британският бранд не е съгласен с тази дефиниция. Jaguar поиска издателството да допълни определението, като включи в него превозни средства с алтернативно задвижване, включително електрическо.

car - definition

"Дефиницията за всеки тип превозно средство или технология внимателно се обмисля, така че да е максимално ориентирана към потребителите. За нас беше голяма изненада, че определението за автомобил е някак остаряло. Ето защо ние призоваваме Оксфордския английски речник да актуализира онлайн класификацията, за да отрази преминаването от традиционните ДВГ към по-екологични двигатели", заяви Дейвид Браун, който е директор на отдел "Имена на модели" в Jaguar.

Британската марка, както и много други световни производители, имат в гамата си коли, задвижвани само от електромотор (в случая - Jaguar I-Pace), които обаче според  дефиницията на Oxford English Dictionary всъщност не се водят "автомобил".

0 от 500