IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot превърна 3008 в приключенски всъдеход

И тази версия на кросоувъра си остава с предно предаване

Peugeot превърна 3008 в приключенски всъдеход

Компанията Peugeot представи концептуална версия на кросоувъра си 3008, който трябва да покаже възможностите за доработка на модела. Другата цел на автомобила е да се включи в специални проект на изданието Top Gear.

В основата на концепта е версията GT Line с 1,6-литров бензинов турбомотор, който развива 181 к.с. и 250 Нм. Двигателят се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия, а задвижването е към предната ос. В Peugeot смятат, че добавянето на малки детайли в оборудването ще подобрят всъдеходните възможности на автомобила.

Peugeot 3008 Concept

Както и при останалите кросоувъри на марката, и тук е налице система за контрол на тягата Advanced Grip Control, която разполага с 4 работни режима - "Сняг", "Кал", "Пясък" и ESP off. Автомобилът е получила 17-цолови стоманени джанти с гуми Cooper AT3, допълнителна защита на долната част, специален алуминиев багажник с палатка ARB Simpson и устройство за закрепване на два велосипеда.

"Това е единствената по рода си машина, която демонстрира практичността и всъдеходните качества на най-продавания кросоувър на марката ни", коментира управляващият директор на британското подразделение на Peugeot - Дейвид Пил.


Още снимки - вижте в галерията. 

Възможностите на кросоувъра бяха представени с преминаване на част от маршрута, известен като "Пътеките на Хо Ши Мин" във Виетнам. Това е популярен туристически път в Северната част на страната, който преминава през гори и джунгли.

Снимки: Peugeot

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Джакарт ( преди 4 години )
    Никой не ше СУВ с 4х4 има си маркетинг анализатори които са изследвали пазарите за разлика от *** и са стигнали до извода че никой не ще паркетник с 4х4 за 4х4 има други марки.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Тея кога ще открият ( преди 4 години )
    топлата вода!? Или 4Х4 задвижването.
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Извинявай,обаче проучи за фирмата Данжел и връзките и с Пежо,а и Рено са имали 4х4 модели 90-те години,без чужда помощ създадени.
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    4252 ( преди 4 години )
    Е добре нали Мицубиши им бяха разрешили да ползват тяхното 4x4? Като не знаят как се прави ще действат като Рено, които ползват на Нисан задвижването?