fallback

Toyota: Всичките ни модели за Европа ще са само на ток

Компанията планира изграждането на мрежа от станции за бързо зареждане

Ръководството на Toyota планира да се съсредоточи върху производството на изцяло електрически автомобили за европейския пазар. В момента половината от продажбите на японската компания на Стария континент се падат на хибридни модели.

Матю Харисън, ръководител на продажбите и маркетинга в Toyota Europe, споделя пред Automotive News, че компанията вече е достигнала първоначалния си план за електрификация - точно половината от продажбите са на хибридни модели. И това, добавя той, означава, че е настъпил моментът за ново изпитание пред компанията - пълен преход към модели само с електрическо задвижване.

За да организира успешните си продажби на хибриди в Европа, японската компания трябваше да поработи върху локализацията на производството и намаляването на разходите за сметка на масовата продукция. Сега задачата е по-сложна - за електрическите автомобили ще трябва да се изгради мрежа от станции за бързо зареждане, в противен случай за европейските клиенти няма да има смисъл да се отказват от вече съществуващите модели.

fallback
  • #4
    асдф ( преди 4 години )
    А ленд крузъра.
  • #3
    popa ot razgrad ( преди 4 години )
    бързото зареждане убива батерията...
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    "не защото хората ги искат, а защото някои модели се предлагат само с такива двигатели..." - викаш не ги искат, ама насила ги карат да ги купуват, а? Ако не ги искат, това че са само с такива двигатели не означава, че ще се купуват, г-н умник.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Предполагам, че планират поне 1000 станции в родната ни страна. :)
fallback
Последни