IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota пуска 6 електромобила на световния пазар

Електрическата програма на компанията стартира с C-HR догодина

Toyota пуска 6 електромобила на световния пазар

Електрическата програма на Toyota предстои много скоро да набере скорост, тъй като японският гигант планира да лансира поне 10 електромобила от 2020 година нататък, като 6 от тях ще са за световния пазар и ще са изградени върху новата платформа e-TNGA.

Toyota ревизира плановете си за налагане на електрифицирани автомобили и сега целта е през 2025, а не през 2030 година, половината от продажбите на компанията в световен мащаб да са точно на такива коли. Планът включва продажбите на електромобили и такива с водородно задвижване да достигнат 1 милион, а хибридите да 4,5 милиона на глобалния пазар.

На практика тази програма стартира догодина с лансирането на електрическата версия на Toyota C-HR, като този модел ще се предлага на ток и в Китай, където се казва Izoa. Заедно с него на пазара ще излезе и двуместен електрически градски автомобил. Следващият етап ще е представянето още ултракомпактни електромобили и скутери, потвърдиха от компанията.

Toyota вече потвърди за съвместната си работа със Subaru и Suzuki за развитието на платформата e-TNGA и моделите, които ще са базирани на нея.

Шестте електрически глобални модела на Toyota включват компактен SUV, който ще бъде разработен съвместно със Suzuki и SUV от средния клас, който пък ще е общ проект със Subaru. Другите четири модела ще са кросоувър, голям SUV, седан и MPV модел, като някои от тях също може да бъдат разработени с партньори, потвърдиха от Toyota.

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    source ( преди 4 години )
    carsmind/Toyota.cars3335 кой каквото да казва правят хубави коли, но вече големите автомобилни марки правят хубави коли
  • #6
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И кога точно не са предвиждали развитие, че не се сещам? Казаха, че електричките имат много несъвършенства за батериите специално и заради това моментът не е подходящ за електромобили докато технологиите не се подобрят. Явно са видели, че другите не могат и заради това са решили те да ги подобрят. А за чистите дизели на ВАГ помниш ли? Помниш ли какви ги дрънкаха преди дизелгейт и после как се извъртяха? Май много забравяш, което не ти е удобно! Помниш ли рулетката, какви ги дрънкаше като теб?
  • #5
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    и аз си спомням до съвсем скоро Тойота не предвиждаха развитие към ел. коли.. явно си въртят *** като фурнаджийска лопата..
  • #4
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "с водородно задвижване да достигнат 1 милион" - първо да се преборят някак си да стигнат 100 бр.
  • #3
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нали до вчера твърдяха, че хибридите са бъдещето? Бързичко се огънаха.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Колкото повече електро конглокенция толкова по-добре за нас, а като прочетох статията за Мазда с нови фосил двигатели направо умирам от смях.
  • #1
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тея наистина не си играят на дребно и лошото е, че каквото кажат го правят! Лошо за конКУРенцията и най-вече тази от Германия, която някак си все отлага, все обещава, все ще-ще-ще и накрая едно голямо НИЩО! Тук имаме едни здрави връзки на Тойота с Панасоник, Тошиба и Саньо, които са водещите фирми в производството на батерии. Дано пуснат градски електрички на ниска цена! Точно една малка двуместна градска електричка с 200-300 км пробег ми трябва.Хибрида си го имам за извънградско с разход под 4