IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi работи върху електрически скутер с четири колела

Клиентите, които закупят e-tron автомобил, ще го получат безплатно

Audi работи върху електрически скутер с четири колела

Набиращите популярност електрически скутери са добър вариант за придвижване в градски условия, като основните плюсове при тях са, че притежателите им не чакат в задръствания и могат лесно да преминат почти навсякъде . Върху подобно превозно средство работят и от Audi, съобщават запознати с плановете на компанията.

Електрическият скутер отчасти ще наподобява скейтборд заради четирите колела, като това няма да попречи на лесното пренасяне с други транспортни средства. Теглото на машината ще бъде близо 12 кг и ще бъде оборудвана с дръжка, която позволява управлението с една ръка.

Батерията, която ще бъде използвана, може да се зарежда по няколко начина, включително и с помощта на специално устройство, монтирано в багажника на автомобил. Що се отнася до пробега на скутера, то той бъде около 20 км, а максималната му скорост – 20 км/ч. Собствениците ще могат да се възползват и от контролиране на функциите чрез Bluethoot, система против кражба, хидравлична задна спирачка, както и от предни и задни светлини. 

Според Торстен Шрадер, мениджър по проекти за микромобилност в Audi, скутерът ще бъде насочен към клиентите, които държат не само на функционалност, но и на стил. Цената за подобна комбинация обаче ще бъде около 2000 евро, като съществува вероятност бъдещите собственици на автомобил от гамата e-tron да се сдобият със скутера безплатно.

Производството на бъдещото e-tron превозно средство ще започне следващата година, като то може да бъде предложено на автопаркове и различни потребителски групи.

Снимки: Audi

0 от 500