IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои коли се крадат най-много в Америка?

На първо и второ място са модели на Dodge с двигател Hemi V8

Кои коли се крадат най-много в Америка?

Най-често в Америка собствениците на автомобили Dodge трябва да отговарят на един и същи въпрос и той е: "А тази кола има ли Hemi?" Причината е, че много хора искат машина с такъв двигател, но не могат да си я позволят. И затова част от тях предпочитат да я откраднат.

Особеният интерес от страна на крадците към моделите с двигатели Hemi се потвърждава и от данни на института HLDI. Те показват, че най-крадените автомобили в Америка са именно Dodge Charger и Challenger с такъв мотор. Шансът те да бъдат отмъкнати е 5 пъти по-голям от средния показател за САЩ.

"С огромна популярност сред крадците вече се радват автомобилите с много мощни двигатели, като това са седани, масъл-кар, кросоувъри и пикапи", коментира Мат Мур, вицепрезидент на HLDI.

Най-крадената кола в Щатите е седанът Dodge Charger с двигател Hemi V8, а на второ място се нарежда масъл-карът Dodge Challenger SRT Hellcat със същия този мотор. Колкото и да е странно, на трета позиция е Infiniti Q50, който единствен от моделите в Топ 5 на тази класация няма V8 двигател. Четвърти е друг автомобил на Infiniti - всъдеходът QX80, а пети - пикапът GMC Sierra 1500 Crew Cab.

Най-слаб интерес американските крадци проявяват към BMW 3-Series, както и към електромобилите на Tesla. В Топ 5 по този показател влизат две коли на компанията на Илон Мъск - Model S и Model X, като това се обяснява с факта, че електрическите автомобили почти винаги се паркират в гараж или редом със сграда, където има зарядна станция. Освен това, те още не са чак толкова разпространени.

Другите два модела, които се оказват ненужни на крадците на автомобили, са кросоувърите Chevrolet Equinox и Buick Encore.

Снимка: Dodge

0 от 500