IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-лесните за кражба автомобили

Моделите са тествани в два варианта - със стандартен ключ и с безключов достъп

Най-лесните за кражба автомобили

Експертите от агенцията Thatcham Research направиха класация на автомобилите, които най-лесно може да бъдат откраднани. За постигане на по-висока точност на резултатите, изпитанията са направени два пъти - с ключ и със система за безключов достъп.

Максимална оценка и в двата случая получават моделите BMW 7-Series и BMW X7, които се справят отлично и в двата случая. Баварските автомобили са оборудвани със специален датчик за движение, който надеждно ги защитава от опит за кражба, ако проникналият в тях крадец не разполага с оригиналния ключ или чип.

Mazda 3

Други модели обаче имаха сериозни проблеми. Седанът Volvo S60 (на снимката горе) първоначално получи оценка "добър" при варианта с ключ. След втория тест обаче тя бе променена на "незадоволителна", тъй като автомобилът се провали при защитата на версията с безключов достъп. Същите проблеми имаха още 3 от тестваните модели - DS 3 Crossback, Toyota RAV4 и Mazda 3 (на втората снимка).
 
От агенцията Thatcham Research обясниха, че в момента се отчита пик на исковете към застрахователите за откраднати автомобили за последните 7 години. Експертите призоваха производителите да поработят допълнително върху системите за безключов достъп, тъй като именно тази функция позволява на крадците да преодолеят и най-надеждната механична защита на превозните средства.

Снимки: Volvo, Mazda

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Точно тези "супер сигурни" мерцедеси и бмв-та са най- често и най- лесно крадени от разбирачите. Кварталният джебчия е ясно, че едва ли ще ги открадне, но за разбирачите са си лесна мишена.
  • #1
    6 rate up comment 8 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Не разбрах само едно, кой е тоя, дето краде мазда???