IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Едни и същи родители - различна съдба

Защо съвместните проекти са успех за някои и провал за други модели?

Автомобилните производители постоянна се състезават помежду си, но понякога са принудени да образуват временни съюзи, за да реализират интересни проекти. Целта е да се икономисат средства за разработката на нов модел, която винаги е доста скъпа. Така компаниите си търсят партньори, за да защитят своите интереси.

Любопитното е, че резултатът от тези съюзи понякога е доста странен. Появяват се два автомобила - по един от всяка марка, участваща в проекта, като единият се представя добре на пазара, докато другият се проваля. Ето няколко такива примера от историята.

0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    абе, важното е да сме живи и здрави
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Форд оттегли Ка от проекта с Фиат, защото по същото време Фиат се обедини/купи Крайслер и съответно станаха конглокенти на американския пазар.
  • #1
    23 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Големи грешки в снимките! Засрамете се! Снимката на Форд Ка е от първата генерация, която няма нищо общо с Фиат, а дизайнът е уникален (писали сте, че е безличен). Второто поколение е създадено с Фиат.Снимката на s40 е от второто поколение, което няма нищо общо с Мицубиши, а дели платформа с Фокус и Мазда 3. Трябваше да сложите снимка от първото поколение.