IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi работи над конкурент на купето Mercedes CLA

Компактният лифтбек ще излезе на пазара през 2021 г.

Audi работи над конкурент на купето Mercedes CLA

Компанията Audi дълго време си играеше с идеята за компактен седан, като залагаше до гояма степен на концепцията TT Sportback (на снимката), която беше представена през октомври 2014 г. Подобен модел обаче така и не се появи на пазара, но сега това е на път да се промени, съобщава Autocar.

Според информациите, в Инголщад вече усилено се работи върху автомобил, който се се конкурира с второто поколение на 4-вратото купе Mercedes CLA, както и с бъдещото BMW 2-Series Gran Coupe, чийто дебют ще се състои през 2020 г.

В Audi искат да създадат по-стилен и по-компактен събрат на седана A3. Това ще бъде лифтбек с 5 врати, който ще трябва да дебютира пред публика през 2021 г. Задържането на модела се обяснява с "настоящите технически възможности, заради които компанията е заета с разработката на други модели".

Сред тези модели е новото Audi A3, което освен като Sportback, ще се предлага и като седан. От гамата обаче отпадат хечбекът с 3 врати и кабриото, но пък ще бъде включена версия с увеличен пътен просвет - Cityhopper. Тя ще излезе последна - в средата на 2021 г. и едва след нея ще видим и компактният лифтбек.

Снимка: Audi

0 от 500