IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW iX3 ще има пробег от над 400 км

Електрическият кросоувър ще получи мотор с 300 к.с. и ще се прави само в Китай

BMW iX3 ще има пробег от над 400 км

Компанията BMW вече показа снимки на първия си електрически кросоувър - iX3, на които машината е камуфлаж. Самият автомобил беше представен още през 2018 г., но тогава видяхме неговага коннцептуална версия. 

За серийния вариант се знае, че използва технологията BMW eDrive от пето поколение, както и че ще изминава над 400 км с едно зареждане на батериите. Кросоувърът ще може също така да използва зарядна станция с мощност 150 кВт, като с нея батериите ще се пълнят на 100% само за 30 минути.

BMW iX3

Изданието BMWBlog допълва тази информация, като разкрива, че бъдещият iX3 е изграден на платформата G08, която е в основата на X3 във версията с удължено междуосие. Тя се предлага единствено на пазара в Китай и съответно се произвежда само в тази страната. Затова и електрическата версия ще се сглобява в същия завод на баварците, но ще се продава в цял свят.

Предполага се, че на някои пазари iX3 ще се предлага и само със задно предаване. Една от версиите на модела ще се казва sDrive75, където "75" означава мощността на акумулатората батерия - 75 кВт/ч. Мощността на електрически мотор на кросоувъра ще бъде 224 кВт или 300 к.с.

BMW iX3

Снимки: Motor1

0 от 500