fallback

Новият електромобил на Volkswagen свали камуфлажа

Хечбекът ID.3 беше заснет по улиците на Щутгарт без никаква маскировка

Първи снимки на серийния електромобил Volkswagen ID.3, на които колата е без никакъв камуфлаж, се появиха в Twitter. Те са направени по улиците на Щутгарт.

Към момента компанията-производител приема поръчки за модела, въпреки че неговата премиера ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през октомври. В Германия сумата за депозит за Volkswagen ID.3 е 1000 евро, а цената на базовата версия няма да превишава 30 000 евро (без държавната субсидия за електромобил).

Volkswagen ID.3 е построен на модулната платформа MEB, разработена специално за автомобили със "зелени" силови агрегати. Хечбекът ще бъде оборудван с електромотор на задната ос, развиващ 170 к.с. Моделът ще се предлага с акумулатори с капацитет  48, 55 и 62 кВт/ч, които ще позволяват пробег с едно зареждане съответно от 330, 420 и 550 км (по цикъла WLTP).

След компактния електрически хечбек Volkswagen ще пусне на пазара кросоувър, миниван и флагмански седан, който ще стане приемник на модела Phaeton. Предвижда се и всъдеход на ток, като до 2025 г. германците ще предложат поне 20 автомобили с изцяло електрическо задвижване.

Снимки: Insideevs.com

fallback
  • #4
    Пешо ( преди 4 години )
    Добре, но се чудя, тези електрокари със задни двигатели как ще се карат на лед!? Имам чувството, че ISP няма да помогне и ще са като камъни за кърлинг.
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Поне в Европа ще стане най-продавания електромобил за нула време, защото Тесла нямат намерение да правят малък градски модел.
  • #2
    Джоди ( преди 4 години )
    На същата платформа ще бъде крос купето на чехите Skoda iV Vision. Хората вече си правят резервации в Норвегия.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Не съм фен на VW но трябвая да призная че това изглежда много добре. Хем има практичноста на малък ван, хем изглежда добре, хем е електрическо.
fallback
Последни