IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota и Denso правят обща компания за автономни технологии

Фирмата стартира през април 2020 година, в нея ще работят 500 човека

Toyota и Denso правят обща компания за автономни технологии

Toyota и Denso основават съвместна компания, която ще разработва следващото поколение полупроводници и материалите за тях, като те ще са предназначени за развитието на автономните и свързани автомобили.

Denso е вторият най-голям доставчик на автомобилни компоненти в света и макар Toyota да притежава 25% от капитала му, продава по-голямата част от продукцията си на други автомобилопроизводители. В новото дружество Denso ще притежава 51% , като останалите 49 са за автомобилния гигант.

Намерението на двете компании е новото предприятие да е факт през април 2020 година, като екипът ще е от 500 души.

Основната цел на новата компания ще е развитието на различни модули, контролиращи и прехвърлящи мощност при електромобилите, както и периферни сензори за автономни автомобили.

Мощността на процесорите на борда на автомобилите, които ще бъдат свързани един с друг, става все по-важна, като в системата ще влиза и информация за светофари и други елементи от организацията на движението.

Системите за автономно шофиране също ще имат нужда от развитие на капацитета им, за да анализират околната среда и да взимат решение дали да спрат колата или не при наличие на препятствие, като това решение трябва да е готово за части от секундата.

През юни миналата година Toyota и Denso се споразумяха да консолидират производството на електронни компоненти под шапката на Denso, за да са по-ефективни процесите плюс да се развиват по-бързо новите идеи.

Двете компании вече работят с още един от големите доставчици на Toyota – Aisin Seiki Co, като те създадоха център за развитие на автономни технологии, който действа от март миналата година.

0 от 500