IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всеки ли може да си направи Lamborghini?

Ако имаш 3D принтер, 20 000 долара и умения, може и да стане

Всеки ли може да си направи Lamborghini?

Lamborghini Aventador дебютира преди 8 години, но и до днес си остава един от най-вълнуващите автомобили, както и един от най-недостъпните. Това обаче може да се промени. Или поне така показва опитът на физика Стърлинг Бакъс, който си създаде собствен Aventador с помощта на 3D принтер, като основно му е помагал синът му. Двамата са се трудили по своя суперавтомобил около година и половина, по около един час на ден и бюджетът им е 20 000 долара, а крайният резултат – копие на Aventador, което носи името AXAS Interceptor.

Стърлинг и синът му стигнали до тази идея след часове наред, прекарани в екшъна на електронната игра Forza Horizon 3 и Бакъс-младши попитал баща си дали и те не могат да си сглобят такава кола.

3d lambo

С помощта на 3D принтера била създадена каросерията, а за шасито, двигателя и мостовете трябвало да се търси донор или да се създават от нулата. Двамата си изработили на принтера и фаровете, стоповете и почти целия интериор, като тук използвали фиброкарбон и кевлар.

По отношение на мотора разликата с оригинала ще е осезаема. Lamborghini предлага Aventador с атмосферен 6,5-литров V12 мотор, докато физикът и синът му разполагат с 5,7-литров V8 LS1 двигател, идващ от Chevrolet Corvette от 2003 година.

3d lambo

Стърлинг е сглобил сам шасито на AXAS Interceptor, включително и окачването, като към това е добавил отделни компоненти, идващи от вече съществуващ модел на Lamborghini.

Но пък страничните прозорци, страничните огледала, чистачките, огледалото за задно виждане, воланът и част от превключвателите в купето идват от Audi.
Пред списание Which Car Бакъс заяви, че колата все още е далеч от завършване, но създаването й е било „много забавен процес”.

0 от 500