IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продава се уникален болид на Porsche

От едноместния 718 RSK Spyder са сглобени едва 4 бройки

Продава се уникален болид на Porsche

В рамките на конкурса в Пебъл Бийч в Монтерей, аукционната къща Bonhams ще предложи на търг един от най-редките автомобили в историята на на Porsche – състезателния 718 RSK Spyder.

Според информацията от компанията, от този вариант на 718 са сглобени едва 4 коли – само за състезания, с едно място, разположено централно в каросерията, като съответно е преместен и воланът. Автомобилът е от 1959 година, а състезателният вариант се отличава и по повдигнатите странични огледала, както и промененото челно стъкло, което се е наложило заради новата позиция на водача.

Porsche 718 RSK Spyder

718 е предшественикът на Porsche 550 Spyder и колата и изградена върху тръбна рама, като получава по-лека каросерия и по-мощен двигател. За времето си 718 печели редица успехи, като този автомобил побеждава в Гран при на Леополдвил в Белгия, каран от Кристиан Гьотес, а освен това взима и първото място в „1000 километра на Буенос Айрес”.

От Bonhams очакват висока цена за състезателния 718, тъй като колата е с оригиналните си компоненти, които са били регулярно и грижовно поддържани и ремонтирани от досегашните й собственици.

Porsche 718 RSK Spyder

Според много анализатори, много е трудно да се даде прогноза за цената на състезателния 718, но за база може да се използва двуместния Porsche 718 на Джери Зайнфелд, който на търг през 2016 година достигна почти 3 милиона долара, като в случая става въпрос за спортен, не за чистокръвен състезателен автомобил. Сега цената би трябвало да е доста по-висока.

0 от 500