IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-странното Porsche е създадено за сватба

Лимузината 356 е с двигател от 912

Най-странното Porsche е създадено за сватба

Феновете на Porsche са виждали какви ли не трансформации и еволюции на любимите им модели, но винаги може да бъдат изненадани. Например, с решението един 356 от 1953 година да бъде превърнат в лимузина за една сватба. Дългата база на новата кола е довела със себе си и някои интересни решения – като въздушно окачване, а двигателят е зает от 912.

Къде обаче започва историята на „лимузината” 356?

Porsche 356 лимузина

Според аукционната къща RM Sotheby’s, която ще продаде този автомобил на търг през септември, негов създател е Дон Бьоке от Egyptian Custom Body – компанията, известна с трансформациите на всякакви автомобили, базирана в Дейтън, Охайо. А поръчката е дошла от покойния Джон Диксън, който е собственик на известната колекция Taj Ma Garaj. Автомобилът е създаден за сватбата на дъщерята на Диксън.

По-голямата част от работата се пада на специалистите, отговарящи за каросерии, които оползотворяват удълженото шаси, интериорът и изпълнението му е поверено на външни фирми, а оригиналният двигател е сменен с напълно ремонтиран 4-цилиндров боксер от Porsche 912.

Porsche 356 лимузина

Удължаването на колата е осигурило щедро пространство за двама пасажери отзад и голям багажник, а нивото на изпълнение е повече от луксозно.
Естествено, най-верните фенове на марката изобщо няма погледнат към това 356, превърнато в лимузина по прищявка на богат колекционер, но колата със сигурност ще си намери нов собственик.

0 от 500