IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа пред публика най-свирепото си серийно купе

Версията M8 Competition развива 305 км/ч и ще струва 137 500 евро

BMW показа пред публика най-свирепото си серийно купе

Най-мощната версия на флагманското купе на BMW - M8 Competition, беше представена в рамките на Фестивала на скоростта в Гудууд. Машината ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,2 секуди, като може да развие максимална скорост от 305 км/ч. 

Под капака на най-мощния и съответно най-бърз сериен автомобил на баварската марка е поставен 4,4-литров биутрбо V8 двигател, развиващ 625 к.с. Същият агрегат се поставя и на спортните модификации BMW M5, X5M и X6M.

BMW M8 Competition

По време на Фестивала на скоростта купето ще вземе участие в традиционното състезание за изкачване на хълма в Гудууд. На външен вид автомобилът се отличава от стандартното BMW M8 по допълнителните аеродинамични и декоративни елементи, както и по олекотените 20-цолови джанти.

Дилърите на BMW вече приемат поръчки за този автомобил, като цените му стартират от 137 500 евро. Първите доставки до крайните клиенти трябва да станат факт в края на октомври.

BMW M8 Competition

Снимки: Autocar

0 от 500