IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW все пак направи пикап

Проектът е експериментален и все още не я ясно дали ще получи серийна версия

BMW все пак направи пикап

По време на събитието BMW Motorrad Days през тази година освен на множеството акценти при мотоциклетите посетителите ще могат да се насладят и на един истински уникат на четири колела - BMW X7 Pick-up. 

Единичният екземпляр е създаден от стажантите на BMW Group в сътрудничество с отдела за концептуални автомобили и модели в завода на BMW в Мюнхен. Автомобилът е базиран на кросоувъра BMW X7 - най-новият и най-луксозен член на семейството BMW X. Пикапът е получил задвижването на модификацията BMW X7 xDrive40i (среден разход на гориво: 9,0 – 8,7 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 205 – 198 г/км), като разполага с 5 места.

BMW X7 Pick=up

Изработената на ръка товарна повърхност с изискана визия, базирана на дървени покрития на яхта, въздушното окачване на предната и задната ос с регулируема височина, както и множеството висококачествени детайли на оборудването превръщат BMW X7 Pick-up в идеалния спътник за най-различни задачи във всекидневието и отвъд него. Уникалният прототип е допълнен с BMW F 850 GS – мощен мотоциклет от сегмента Adventure. Заедно те ще ви позволяват да достигнете до най-отдалечените точки на света.

Дължината на товарната повърхност е между 140 см (затворена) и 200 см (отворена). Благодарение на олекотени материали за детайлите на покрива, задните врати и задния капак е постигнато понижение на теглото спрямо серийния автомобил с 200 кг, и то въпреки по-дългата с 10 см каросерия. В комбинация с висококачествената и изработена на ръка облицовка на товарния отсек от тиково дърво  и страничните части, дръжки и декоративни лайсни от принтирани 3D елементи проличава иновативната сила, компетентността и занаятчийската прецизност на стажантите. 

BMW X7 Pick-up

Направата на автомобила е отнела само 10 месеца на екип от 12 стажанти. Те са използвали подготвено за бракуване BMW X7, като компанията им е дала пълна свобода на действия при разработката. Все пак в екипа са били включени и по-опитни специалисти, с които са консултирани някои от елементи по пикапа.

Засега от BMW все още не са планирали серийно производство на пикапа, но са категорични, че ще продължат да работят върху подобни специално проекти. Те са част от учебната програма за стажантите в компанията, чийто брой към момента е над 5000.

Още снимки на пикапа - вижте в галерията.

Снимки: BMW

0 от 500