IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Astra получи нови двигатели

Обновеният модел си остава на агрегатите на GM

Opel Astra получи нови двигатели

Семейството Opel Astra претърпя сериозна модернизация, която засегна най-вече задвижващите агрегати. Въпреки, че марката вече е част от алианса PSA, всички нови двигатели и трансмисии са предоставени от вече бившия собственик - концернът General Motors. 

На външен вид обновената Astra се отличава по решетката на радиатора и допълнителни предпазители, които променят положението си за постигане на по-добра аеродинамика. В Opel са поработили и по долната част на колата, като целта е намаляване на завихрянето на въздуха. Резултатът е подобрен коефициент на аеродинамично съпротивление, който пада от 0,30 на 0,26 при хечбека и на 0,25 при комбито.

Opel Astra

Моделът излиза на европейски пазар с нов турбомотор с 3 цилиндъра и обем 1,2 литра. Той се предлага в 2 варианта на мощност - 110 и 130 к.с.  В гамата попада и 1,4-литров турбомотор, развиващ 145 к.с. Първият агрегат се съчетава само с механична скоростна кутия, а втория - с вариатор, разработка на GM.

Друга новост е 1,5-литровият дизел, развиващ 105 или 122 к.с. За по-слабата версия е предвидена 6-степенна механична кутия, а за по-мощната - 9-степенна автоматична трансмисия.

Промените са засегнали и салона, като на приборният панел се е появил виртуален километраж. Управлението на мултимедийната система се осъществява с помощта на дисплей с диагонал 8 инча. Модернизирани са камерите, а в списъка с допълнително оборудване вече влиза и безкабелно зарядно за смартфони.

Инженерите на Opel са доработили и щасито на модел с цел подобряване на комфорта при движение. Обновената Astra е получила нови амортисьори, а срещу доплащане се предлага пакет със спортни настройки на окачването и по-директно кормилно управление.

Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Opel

0 от 500