IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda патентова електрически спортен автомобил

Колата наподобява концепт от 2017 г., няма дръжки на вратите и странични огледала

Honda патентова електрически спортен автомобил

В базата данни на японското патентно ведомство се появиха изображения на серийно спортно купе на Honda, съобщи холандското издание на Autoweek.nl. Очевидно става дума за модел с нулеви емисии, поддържан в стила на недавно дебютиралия хечбек Honda e.

Honda Sports EV 2017

Колата от патентните изображения прилича на Honda със своята кръглата предна оптика. Но още повече купето наподобява шоукара Sports EV (на втората снимка), който беше показан на автомобилното изложение в Токио през 2017 г. Разликите са в пропорциите: концепцията имаше къс заден надвес и дълъг капак, а това спортно купе повече напомня на модел със средноразположен двигател.

Хонда - патент

За това, че показаният на публикуваните изображение автомобил е електрически доказва липсата на изпускателна тръба и традиционната радиаторна решетка. Тази теория се потвърждава и от факта, че по-рано Honda обяви възможната поява на серийно произведен електрически спортен автомобил през 2020 г. като част от стратегията Electric Vision на компанията.

Хонда - патент

Забелязва се също, че автомобилът няма видими дръжки на вратите и странични огледала. Възможно е японците да използват технологията Side Camera Mirror System, която преди това бе тествана на Honda e: вместо огледала се монтират камери, които показват какво се случва на пътя върху двата 6-инчови дисплея, разположени в краищата на приборния панел. Предимството на Side Camera Mirror System е, че модулите са толкова компактни, че не излизат извън рамките на колесните арки, намаляват съпротивлението на въздушния поток с 90% и подобряват общата аеродинамика на автомобила с 3,8%.

Снимки: Honda

0 от 500