IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поредният McLaren Senna изгоря този път в Австрия

Все още не ясна причината за инцидента със суперколата

Поредният McLaren Senna изгоря този път в Австрия

Втори McLaren Senna се запали и изгоря в рамките на няколко месеца. Този път инцидентът с британската суперкола се случи не на пътя, а на пистата Red Bull Ring в Австрия, където през уикенда се състояха няколко състезания, в това число и кръг от световния шампионат във Формула 1.

Преди старта на надпреварата се проведе парад на суперколите, които бяха управлявани от знаменити пилоти от миналото. Зад волана на McLaren Senna беше австриецът Герхард Бергер, който беше принуден да се прибере в бокса, след като колата му първо започна да дими, а след това и да гори.

Инцидентът беше заснет от хора по трибуните, а видеото се появи в социалната мрежа Instagram. Собственикът на колата - германски колекционер на коли, потвърди случилото се, като каза, че не знае причината за пожара. Бергер и пътникът до него са успели да се измъкнат невредими, а останките от суперколата ще пътуват за Англия, където в базата на McLaren ще бъдат прегледани от инженерите на компанията, които трябва да установят причините за пожара.

McLaren Senna fire

По-рано тази година популярният YouTube-блогър Salomondrin остана без своя McLaren Sena, който си беше купил едва седмица по-рано. Купето се запали по време на движение и изгоря напълно.


Снимки: Instagram

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Знаете ли, че произхода на Айртон Сена всъщност е еврейско-арабски? Неговите пра отци от майчина страна са от Йемен, Сена древният еврейски град. След пресушаването на града те отиват в Италия.
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Кирето ( преди 4 години )
    Беше грешка да кръщават автомобил на Сена.